Lees voor

In april 2019 heeft de 5e SOLA bookersmeeting plaatsgevonden in het Nationaal Militair Museum. Een inspiratievolle middag met sprekers als Marcoen Hopstaken (XL wakkerschudworkshop) en Paul van Vlijmen (directeur NMM). Vanuit Vermaat werden de uitgebreide mogelijkheden van catering, type events en teamuitjes in het NMM voorgeschoteld.

Spreker Ingrid Solleveld nam de zaal mee in het belang van communicatie en samenwerken in aanloop naar en tijdens een event. Ze vertelde over de Curse of Knowledge en wat dit betekent voor alle betrokken partners en sprekers. Ze vertelde dat juist een externe spreker en dagvoorzitter belangrijke spelers zijn wanneer het gaat om informatie overdracht.

Jeroen Komen, spreker bij SOLA, heeft de zaal verrast met een geweldig eigen verhaal over je weg volgen, zijn ‘vliegavonturen’ en anekdotes met elk een levensles. Ondersteund door mooie luchtfoto’s genomen vanuit zijn privévliegtuigje was de zaal aandachtig aan het kijken en luisteren, het was muisstil. Tussen de vliegtuigen van het museum was er ruimte voor een hapje en een drankje en was er mogelijkheid voor informeel contact.

Eenmaal terug in de zaal stond Marcoen de deelnemers op te wachten met een Wakkerschudworkshop XS. Actieve spellen met een boodschap hebben de deelnemers laten bewegen, lachen en kennismaken. Echt een aanrader om na de pauze je bijeenkomst te vervolgen!

En ook na deze workshop hield het enthousiasme van Laura Kint, spreker bij SOLA, de gasten bij de les in de wereld van ‘de koude acquisitie’. Iedereen telefoneert en iedereen heeft wel eens wat van een ander nodig. Dit heeft het onderwerp koude acquisitie in een ander perspectief gezet. De warme stem van Laura en haar tips gaven nieuwe inzichten.

Spreker Ronald van der Molen sloot de inspirerende middag af. Geen powerpoint, maar puur natuur vertelde hij over organisch leiderschap, keuzes en engagement. Ronald maakte op een prettige manier het punt hoe belangrijk het is dat je medewerkers betrokken zijn. Hij weet als geen ander op de juiste knoppen te drukken om medewerkers zover te krijgen.

Van informatie en inspiratie naar buiten met FUN! De deelnemers mochten kiezen uit:

  • De ‘escaperoom’ in Bunker 83, waarbij je de Koude Oorlog kon voorkomen
  • Het rijden in een echte 'mini tank'

Ingrid Solleveld van SOLA:
"Na alle informatie en inspiratie op een prachtig mooie locatie hebben we de middag afgesloten met een lekker drankje en een hapje waar iedereen nog even heeft nagepraat over de middag. Verschillende foodtrucks buiten hebben ons verwend met heerlijke hapjes."